Kokosbollekake – Lavkarbo
Dette er en oppskrift på en hel Lavkarbo kokosbollekake som til sammen ikke inneholder mer en 5 gram karbohydrater. Det blir under 2 gram pr 100 gram kake.
Servings Prep Time
1Kake 30minutter
Passive Time
4-5timer
Servings Prep Time
1Kake 30minutter
Passive Time
4-5timer
Ingredients
Kakebunn
Glasur
Instructions
Kakebunn
  1. Stivpisk eggehviter og sukrin, bland så inn kokos og vanilje og gelatinoppløsningen mot slutten av piskingen.
  2. Gelatinplatene legges i kaldt vann i 10 minutter.
  3. Press nå ut vannet av gelatinplatene og bland dem ut i 1 dl kokende vann.
  4. Tilsett gelatinblandingen litt etter litt på slutten av piskingen. Ikke vent til du er ferdig med å piske.
  5. Hell blandingen over i en passende form og sett inn kjøleskap i ca. 1 time for at blandingen skal stivne litt.
Glasur
  1. Gelatinplatene legges i kaldt vann i 10 minutter.
  2. Smelt gelatinplatene i 1-2 spiseskjeder kokende vann.
  3. Stivpisk eggehvitene med sukrinmelis og bland inn kakao og gelatin mot slutten av piskingen.
  4. Hell sjokoladeblandingen over kakebunnen (som har stått 1 time i kjøleskapet) og strø over kokos.
  5. Sett kaken på ny i kjøleskapet og la den stå i 3-4 timer til den er stivnet.
Recipe Notes

Her finner du flere lavkarbo oppskrifter.

Noen ekstra tips til hvordan du tilbereder kaken:

  • Husk at eggene må være romtempererte. Dette er veldig viktig for et godt resultat når du stivpisker eggehvitene med sukrin. Minst like viktig er det at du stivpisker lenge nok. Er du usikker på om det er ferdigpisket, så pisk litt til.
  • Du får hele 7 eggeplommer til overs når du lager en kokosbollekake. Disse kan du med fordel bruke til å lage iskrem. Det finnes mange typer både vanlig og lavkarbo iskrem som det går å lage med plommene.
  • Det er veldig viktig at du blander inn gelanen mens du er i gang med piskingen. Du må ikke vente med dette da resultatet kan bli dårlig. Og viktigst av alt: Gelatinen må ikke koke!

Les artikkelen: Lavkarbo knekkebrød er et sunnere alternativ.