Lavkarbo pizza med fathead pizzabunn
Skal du lage lavkarbo pizza, så kommer du ikke utenom en god lavkarbo pizzabunn. Den beste vi har smakt er den som kalles fathead pizzabunn. Det er det nærmeste du vil komme en vanlig italiensk pizza. Klassisk pizzadeig kan du finne her.
Dette er en lavkarbo pizza basert på bunnen som kalles fathed pizzabunn. Dette er det nærmeste du vil komme en vanlig italiensk pizza. Den blir veldig god. Ikke la deg skremme av oppskriften og fremgangsmåten. Det er enklere enn det først kan virke som.
Prep Time | 10 minutter |
Cook Time | 15 minutter |
Servings |
personer |
Ingredients
- 1,75 dl mandelmel
- 3,5 dl Ost Helst mozzarellaost, men norvegia og jarlsberg går også helt fint
- 2 ss Smøreost Naturell eller med smak, men ikke typen light
- 1 stk Egg
- 1-2 ts Salt, oregano og hvitløkspulver Eventualt andre krydder du liker.
Ingredients
|
Instructions
- Mozzarellaost og smøreost smeltes i 1 minutt i en bolle på full effekt i microovn.
- Ta ut av ovnen og rør godt sammen. Sett så inn i microovnen igjen og kjør i nye 30 sekunder til alt er smeltet.
- Rør nå raskt inn mandelmel, egg og krydderet i osteblandingen. Det er viktig å gjøre dette hurtig slik at ikke deigen blir for klad.
- Hell deigen ut på et bakepapir og trykk/fordel utover med hendene eller en slikkepott. Du kan med fordel smøre et lett lag med olivenolje på toppen av pizzadeigen. Da vil den være lettere å bre utover. Du kan evt. også legge et bakepapir over og så kjevle ut deigen.
- Prikk hele deigen med en gaffel for å slippe at det dannes luftbobler i deigen under stekingen.
- Stek deigen i forvarmet ovn på 225 grader uten fyll og ta den ut etter 12-15 minutter.
- Ha på ønsket lavkarbo fyll på pizzabunnen, sett inn i ovenen og stek til den er ferdig ferdig. Hvor lenge den skal stekes avgjør ovnen og smaken din. Noen ønsker at lavkarbo pizza skal være knasende og sprø, mens andre liker den litt mykere.
Recipe Notes
Er du glad i lavkarbomat? Da kan du finne flere oppskriter her.
Les artikkelen: Lavkarbo knekkebrød er et sunnere alternativ.