Labkarbo brød med frø og valnøtter
Dette lavkarbobrødet kan minne litt om det tradisjonelle danske rugbrødet i smak. Frøene og den litt syrlige smaken gjør dette til et spennende alternativ til deg som spiser lavkarbo. Det kan være et godt alternativ for ikke å gå lei av for eksempel cloud bread.
Lavkarbo brød er et godt alternativ til hvetebrød.
Bildet avviker noe fra hvordan brødet blir seende ut
Forberedelse | 10 minutter |
Koke/steketid | 1,5 timer |
Porsjoner |
brød |
Ingredienser
- 1 dl Eplecidereddik Kan byttes ut med hvitvinseddik
- 35 g Chiafrø
- 5 stk Egg
- 175 g Gouda ost - revet Du kan også bruke Jarlsberg eller Norvegia
- 60 g Linfrø
- 55 g Sesamfrø
- 35 g Solsikkekjerner
- 35 g Gresskarkjerner
- 1 ts Bakepulver
- 1,5 ss Pofiber
- 1 ss Fiberhusk
- 75 g Valnøttkjerner
- 0,5 ts Salt
- Meierismør Brukes til å smøre formen
Ingredienser
|
Instruksjoner
- Stett ovnen på 160 grader med varmluftfunksjon
- Bland chiafrø og eplecidereddik. La stå og svelle til chiafrøene har sugd til deg eddiken.
- Bland sammen alle de andre ingrediensene i en egen skål. Pass på at bakepulveret fordeler seg jevnt uten å danne klumper før du blander inn revet ost. Og legg til siden halvparten av sesamfrøene.
- Hell oppi eggene og de svellede chiafrøene. Bland godt med en vanlig sleiv.
- Smør en brødform godt med meierismør og hell deigblandingen oppe. Fordel den jevnt ut i hele formen. Strå så over resten av sesamfrøene.
- Stek brødet på varmluft i 160 grader midt i ovnen i 90 minutter.
Notater
Brødet får en lett syrlig smak, men smaker ikke eddik.
100 gram ferdig brød vil inneholde ca:
- 5 gram karbohydrater
- 17 gram protein
- 27 gram fett.
Les artikkelen: Lavkarbo knekkebrød er et sunnere alternativ.