Cloud bread oppskrift
Dette er oppskriften på det populære lavkarbo brødet cloud bread. Det er enkelt å lage og man trenger kun noen få ingredienser. Et cloud bread inneholder nesten ikke noen karbohydrater samtidig som det er glutenfritt. Se her for flere lavkarbo oppskrifter.
Forberedelse | 5 minutter |
Koke/steketid | 30 minutter |
Porsjoner |
stk |
Ingredienser
- 3 stk Egg Viktig at eggene er romtempererte
- 3 ss Krydderost (kremost) Eventuelt naturell kremost eller cottage cheese
- 0,5 ts Bakepulver
- 1 klype Salt Saltet kan eventuelt sløyfes
Ingredienser
|
Instruksjoner
- Begynn med å skille eggeplommene fra eggehvitene. Pisk så eggehvitene helt stive med en mikser
- I en egen bolle pisker du kremosten, eggeplomme, bakepulver og salt til en jevn masse.
- vend så forsiktig eggeplomme blandingen inn i de stivpiskede eggehvitene. Det er viktig å være forsiktig slik at luften ikke går ut av røren.
- Fordel så røren i seks hauger på et stekebrett dekket med bakepapir. Pass på å ha god avstand mellom dem.
- Stek brødene midt i en forvarmet ovn på 150 grader i 25-30minutter. De skal være gyllenbrune når de er ferdige. Pass på mot slutten slik at de ikke blir brent.
Notater
NB!
Om du benytter cottage cheese i oppskriften så må du bruke en stavmikser eller food processor for å få jevnet røren godt.
Cloudbread kan benyttes som erstatning for både vanlig brød og hamburgerbrød. De kan faktisk også brukes som pizzanunner til små pizzaer.
Les artikkelen: Lavkarbo knekkebrød er et sunnere alternativ.