Matblogg

Salat for mannemannen

At salat er sunt er det vel heller ingen nyhet, men hvor godt det er, er det nok en del uenighet om. Spesielt vil nok enkelte representanter av det mannlige kjønn kanskje ha sine meninger om sistnevnte, og om det passer til tippekampen, men det behøver ikke lenger være slik.

Selv om salater hovedsaklig består av grunnleggende grønnsaker som salat, tomater og eventuelle andre lette og kalorifattige ingredienser, skal det svært få endringer til, for at selv den mest hamburgerelskende mannen vil kaste seg over dem.

Les også: 10 rare fakta om mat du sannsynligvis ikke visste om.

Bytt ut isbergsalaten

For eksempel kan man bytte ut den myke isbergsalaten med en med mere «knas» i. Menn liker tyggemotstand, og da passer det fint med enten spisskål, gjerne halvblandet med hodekål. Ikke bare har de en noe skarpere smak, de er også sprøere, og gir tennene noe å arbeide med. Likeledes er paprika en god grønnsak mange menn setter pris på, i hvert fall på pizzaen (oppskrift på pizzadeig) så hvorfor ikke også i salaten, men i motsetning til ordinære i ordinære salater hvor den skjære i småbiter, skal den i mannesalaten bare strimles. Menn liker store biter, så det er det bare å rette seg etter.

Tilsett oliven og chilibønner

Mange menn liker oliven, og de kan også med fordel tilsettes i salaten, det samme med chillibønner bare man skyller av laken de ligger i. Ost i terninger er også et alternativ, og for ikke å glemme hakket løk. Gjerne rødløk da denne er noe vennligere med omgivelsene enn vanlig løk eller hvitløk. Men begge disse to kan selvfølgelig også brukes.

Og dermed skulle en sunn og god aften med TV-fotball være sikret.