Elgstek
Som mange andre elg jegere elsker jeg å lage mat av elgkjøtt, og en av våre familiefavoritter er en deilig marinert elgbiff eller elgstek tilberedt på grillen. Det er noe iboende tilfredsstillende med å ha muligheten til å lage raske, sunne og hyggelige måltider for deg selv og dine kjære med kjøtt som du jaktet selv, partert og tatt vare på og «kokkelert» selv og fullførte helt til bordet! Denne oppskriften tar bare noen minutter å lage. Det sparer deg tid og du får mange komplimenter på slutt resultatet.
Elgstek er like enkelt å lage som biff fra okse.
Å lage en elg biff eller elgstek er like enkelt som å lage som okse biff bortsett fra den første forberedelsen, som fortsatt er veldig lett. Start med å tine elg kjøttet i kjøleskapet. Min første anbefaling er å ikke tine i mikrobølgeovn, da dette kan gjøre kjøttet ditt seigt. Jeg er alltid forsiktig med å fjerne hinnene og fett fra elgkjøttet. Dette for å kunne nyte disse fantastiske stykkene av elgkjøtt med god viltsmak. Min erfaring er at hvis det er mye vilt smak av kjøttet, vil mye viltsmak forsvinne ved å fjerne hinnene og fettet. Vi spiser ganske mye elgkjøtt i løpet av året og vi elsker virkelig viltsmaken.
Med riktig tilbehør blir dette også en god lavkarbo middag.
Se også andre lavkarbo oppskrifter her.
Prep Time | 20 minutter |
Cook Time | 10 |
Servings |
porsjoner |
- 2 dl Olje
- 1 dl Rødvin
- 5 stk Einebær Knuste
- 1 ts Tørket timian
- 1/2 stk Løk Hakket
- 800 g Ytrefilet av elg
- Salt Etter smak
- Pepper Etter smak
- Meierismør Til steking
Ingredients
Marinade
Kjøtt
|
- Forvarm grillen/pannen til middels høy varme.
- Smør grillen eller pannen med stekesmør og legg elg biffene på grill og stek i ca 4 minutter eller til kjøttsaften begynner å komme på overflaten av kjøttet.
- Like før du snur kjøttet, dryss over biffen med salt og pepper. Snu biffen og la den hvile i 4 minutter eller mer. (Hvis du er usikker på om biffen er passe stekt, er det tilrådelig å bruke steketermometer). Ikke oversteik, overstekt viltkjøtt kan bli veldig seigt.
- Denne «timingen» burde få biffen svært nær perfekt, hvis du foretrekker at kjøttet skal være mindre rødt kan kjøttet stekes litt mere på hver side. 4 minutters steking er basert på en 2 cm tykk biff.
- Server med bakte potet og salat, og ikke forvent rester. For lavkarbo variant kan du bruke fløtegratinert sellerirot som tilbehør. Se link nederst i oppskriften. Enjoy!
Oppskriften er sent inn av Sigmund Stenhaug
Link til Fløtegratinert sellerirot.