Uncategorized

Lavkarbo pannekaker til sunne måltider

Elsker du pannekaker, men skulle ønske at de kunne vært sunnere og mer næringsrike? Da kan du prøve et par nye oppskrifter til lavkarbo pannekaker, og disse kan du finne nedenfor. Er du glad i pannekaker og vafler så har også Bodylab.no mye å by på når det kommer til proteinrike og sunne pannekake-og vaffelmikser.  

Lavkarbo keto pannekaker med mandelmel

Disse pannekakene er perfekte dersom du vil følge ketodietten med masse gode typer fett og veldig lite karbohydrater. Fremgangsmåten er i tillegg både rask og enkel.

INGREDIENSER

2 store egg

1 ss med vann

60 g kremost i kuber

65 g mandelmel

1 ts bakepulver

2 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts kanel

1/2 ts stevia eller 2 ss sukker

Smør og sirup som topping (sukkerfri sirup for lavkarbo) 

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en blender. Begynn med egg, vann og kremost slik at ingenting setter seg fast i bunnen av blenderen. Blend til røren er jevn, og skrap gjerne røren ned fra sidene om det trengs. La røren stå i ca. 2 minutter. Stek deretter pannekakene på middels varme til de er litt brune på hver side. Server pannekakene med topping du er glad i – som for eksempel smør og sukkerfri sirup

Enkle banan-pannekaker med 3 ingredienser

Dette er muligens de enkleste pannekakene det går an å lage. Disse banan-pannekakene er perfekte for deg som vil ha en super-enkel pannekakeoppskrift som både er sunn og rask.

INGREDIENSER

2 modne bananer

4 egg

1 ts kanel

½ ts bakepulver (valgfritt)

Fremgangsmåte:

Rør sammen alle ingrediensene til røren er jevn. Det kan lønne seg å bruke en blender til dette formålet da det vil gjøre arbeidet mye enklere. Smelt deretter litt smør eller kokosolje i en panne over middels varme. Når pannen er varm kan du steke pannekakene i ca. 1 til 2 minutter på hver side til de ser litt brune ut. Røren burde holde til ca. 4 pannekaker. Et lite triks er å sette lokk på pannen mens du steker pannekaken på den første siden før du snur den. Dette vil gjøre at den andre siden av pannekaken dampes litt, som hjelper til med å gjøre pannekaken luftigere og enklere å snu. Pannekakene skal serveres med én gang, og du må gjerne bruke din egen favoritt-topping for å gjøre pannekakene mer spennende og estetisk tilfredsstillende. Du kan for eksempel velge kokoskrem og ferske jordbær for et friskt og delikat utseende.